Стратегийн зорилт-1:
Нийт мал сүргийн ашиг шимийг нэмэгдүүлж, мах, сүүний үхрийн ферм, гахай, шувууны аж ахуйг дэмжин хөгжүүлэх замаар эрчимжсэн мал аж ахуйн үйлдвэрлэлийн суурийг бий болгох.
Стратегийн зорилт-2:
Мал эмнэлгийн ажил үйлчилгээг сайжруулж, мал сүргийг халдварт, паразит өвчнөөс урьдчилан сэргийлэх, эрүүлжүүлэх арга хэмжээний үр дүнг сайжруулж өвчний гаралт, тархалтыг хязгаарлах.
Стратегийн зорилт-3:
Газар тариаланг усалгаажуулах, үрийн чанарыг сайжруулах замаар га-гаас авах ургацын хэмжээг нэмэгдүүлэх, дэвшилтэт техник, технологийг нэвтрүүлэх
Стратегийн зорилт-4:
Хүнсний бүтээгдэхүүний чанар, стандартыг хангаж, хүн амын зохистой хооллох нөхцөл, боломжийг бүрдүүлэх, үйлдвэрлэлийг тогтвортой хөгжүүлэх, худалдаа, үйлчилгээний чанарыг дээшлүүлэх
Стратегийн зорилт-5:
Жижиг, дунд үйлдвэрлэлийг дэмжин хөгжүүлж, бүтээгдэхүүний өрсөлдөх чадварыг дээшлүүлэн, эцсийн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийг нэмэгдүүлэх